Til ca. 6-8 pers. |
Ingredienser:
Crumble/dej:
100 g. smør
100 g. sukker
120 g. mel
1 tsk. stødt kanel
1-2 tsk. vaniljesukker (er personligt tosset med vanilje, og det skader bestemt ikk med lidt ekstra!)
Fyld:
ca. 8 æbler
Tilbehør:
Creme fraiche (der kan også kommes lidt vaniljesukker i creme fraichen, hvis man er til den slags lækkerhed... ;) )
eller: flødeskum
eller vaniljeis
Sådan gør du:
Æblerne skrælles og skæres i grove stykker, derefter lægges de i et smurt ovnfast fad. Smør, sukker, mel, kanel og vaniljesukker blandes sammen (smørret skal ikke smeltes, da dejen skal opnå en "smuldret" konsistens). Til slut kommes blandingen ned over æblerne, det skulle gerne kunne smuldres ud over.
Bages ved 200 grader C, indtil overfladen er gylden.
Her med creme fraiche m. vanilje |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar