tirsdag den 4. juni 2013

Æblecrumble med kanel




Til ca. 6-8 pers.


Ingredienser:

Crumble/dej:

100 g. smør
100 g. sukker
120 g. mel
1 tsk. stødt kanel
1-2 tsk. vaniljesukker (er personligt tosset med vanilje, og det skader bestemt ikk med lidt ekstra!)

Fyld:

ca. 8 æbler

Tilbehør:

Creme fraiche (der kan også kommes lidt vaniljesukker i creme fraichen, hvis man er til den slags lækkerhed... ;) )
eller: flødeskum
eller vaniljeis

Sådan gør du:

Æblerne skrælles og skæres i grove stykker, derefter lægges de i et smurt ovnfast fad. Smør, sukker, mel, kanel og vaniljesukker blandes sammen (smørret skal ikke smeltes, da dejen skal opnå en "smuldret" konsistens). Til slut kommes blandingen ned over æblerne, det skulle gerne kunne smuldres ud over.

Bages ved 200 grader C, indtil overfladen er gylden.




Her med creme fraiche m. vanilje

Ingen kommentarer:

Send en kommentar