mandag den 3. juni 2013

Æbletærte/-kage med kanel


Til 6-8 pers.


Ingredienser:

Dej:
2 æg
180 g. hvedemel
100 g. sukker
100 g. margarine eller flydende becel
1 tsk. bagepulver

Fyld:
400 g. æbler

Drys:
2 tsk. stødt kanel
3 spsk. sukker

Sådan gør du:
Margarinen/becel smeltes og æggene tilsættes. Derefter blandes mel og bagepulver sammen og tilsættes margarine/æg-blandingen. Dejen skal så hældes ud i en smurt springform og glattes ud (jeg brugte en form med 28 i diameteren).

Æblerne skrælles og skæres i både, de kan både skæres tynde eller tykke, det er op til dig selv (men resultatet bliver forskelligt). Æblebådene trykkes ned i dejen og der drysses til slut med kanelsukkeret.

Bages i ca. 35 min. ved 220 grader C i alm. ovn.

Super lækker kage, der bliver luftig og svampet :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar