fredag den 18. oktober 2013

Pære-marzarin tærte



Til ca. 10 + pers.


Indgredienser:

Mørdejen:

400 g mel
2 spsk sukker
250 g smør
4 æggeblommer

Marzarinmassen:
250 g sukker
250 g smør
250 g ren rå marcipan
30 g mel
4 æg
100 g mørk chokolade

Cremen:
50 g flormelis
1 vaniljestang
4 dl piskefløde

Frugt:
4-5 pærer

Sådan gør du:

Mel og sukket blandes sammen og det kolde smør smuldres i og det æltes sammen. Æggeblommerne tilsættes og dejen samles og rulles ud.


Til marzarinmassen røres sukkeret sammen med det blødgjorte smør og marcipan og mel tilsættes. Æggene kommes i lidt ad gangen.

Dejen kommes i et stort fad og marzarinmassen kommes i.

Bages ved 175 grader i alm. ovn i ca. 45 min.

Der efter smeltes chokoladen og smørres på og bunden sættes i køleskabet.

Fløden til cremen piskes til skum med flormelisen og vaniljestangen. Cremen smørres på den afkølede bund, ovenpå det størknede chokolade, og pyntes med snittede pærer.

Man kan selv bestemme frugten, min mor valgte at bruge pære og det blev rigtig lækkert!








Ingen kommentarer:

Send en kommentar