lørdag den 23. november 2013

Hvid chokolade panna cotta med mango


Lækker cremet dessert !!!

Til 6 personer skal bruges:

Panna cotta:
175g hvid chokolade
2 blade husblas
1 vaniljestang
2½dl sød mælk
2½dl piskefløde

Mangokompot:
2-3 modne mangofrugter
80g sukker
2½dl vand
Mynte efter smag

Pynt:
Hvide chokoladespåner

6 skåle eller silikoneforme

Start med at hakke chokoladen fint og smelt det så over et vandbad eller i en mikrobølge ovn.

Læg husblassen i en stor skål med kold vand.

Flæk vaniljestangen i to og skrab kornene ud, kom BEGGE dele i en lille gryde sammen med mælken og bring det stille og roligt i kog. læg låg på gryden når det koger og tag gryden af varmen, lad den trække i 5min. Fjern så vaniljestangen og bring igen mælken i kog.

Hæld en tredjedel over den smeltede chokolade og rør godt til det er ensartet. Tilsæt derefter den næste tredjedel af mælken og rør igen til du får en ensartet masse, gør ligeledes det samme med den sidste tredjedel af mælken. tilsæt nu den kolde piskefløde og rør godt.

Fordel nu blandingen i den ønskede form. hvis man bruger silikone forme (som jeg gjorde, hjerte forme) er det vigtigt at fryse panna cottaerne da du ellers ikke kan få dem ud af formen senere. De skal min stå i fryseren 4 timer. (de kan sagtens stå natten over)
Bruger du alm. portions skåle kan du lade panna cottaen stå i køleskabet natten over.

Når Panna cottaerne er ved at være klar til servering så lav mangokompotten. (hvis du har haft dem i fryseren skal du påregne ca. ½time til optøning alt efter størrelsen.

Skræl mangofrugterne og skær frugtkødet i passende tern. Bring sukker og vand i kog og tilsæt mangofrugterne, lad dem simre i 1-2min, afkøl nu mangoen i lagen og smag til med mynte.

Riv hvid chokolade hen over, alt efter hvad du synes.
Et tip, hvis du har frosset panna cottaen, er at placere panna cottaen direkte på serverings tallerkenen da de er svære at flytte med efterfølgende.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar